Petro Poroșenko, cel mai influent om din Ucraina

  • 19 Decembrie 2014 13:01
Petro Poroșenko, cel mai influent om din Ucraina

Președintele ucrainean Petro Poroșenko este cel mai influent ucrainean - conform unui clasament realizat anual de publicația "Focus", transmite RADOR.

Poroșenko este urmat de oligarhul și guvernatorul regiunii Dnepropetrovsk, Igor Kolomoiski, iar pe locul al treilea se află premierul Arseni Iațeniuk. Oligarhul Rinat Ahmetov se află în acest an pe locul patru, iar pe locul cinci este ministrul de interne, Arsen Avakov, pe locul șase se află oligarhul Dmitri Firtaș, iar pe locul șapte este Serhi Levocikin, deputat și fost șef al Administrației Prezidențiale.

Fostul președinte al Parlamentului, Oleksandr Turcinov, în prezent secretar al Consiliului de Securitate și Apărare Națională a Ucrainei, se află pe locul opt, pe locul nouă este oligarhul Victor Pinciuk, iar pe locul zece - noul șef al Administrației Prezidențiale, Boris Lojkin.

Potrivit publicației "Focus", este pentru prima dată în ultimii opt ani de clasament când există atât de multe nume noi, jumătate venind la putere după protestele proeuropene din Kiev.

De asemenea, este interesant faptul că niciunul dintre cei care se aflau pe primele zece poziții în clasamentul de anul trecut nu se regăsește pe lista din acest an.

Jumătate dintre aceștia, urmând exemplul fostului președinte Viktor Ianukovici, au fugit din Ucraina, pierzându-și pârghiile reale de influență asupra situației din țară. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
18
Fri
20
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Arhivă Radio Chișinău