Petrecerea găzduită de Elton John cu ocazia Oscarurilor a strâns milioane de dolari pentru fundația sa anti-SIDA

  • 26 Aprilie 2021 13:27
Petrecerea găzduită de Elton John cu ocazia Oscarurilor a strâns milioane de dolari pentru fundația sa anti-SIDA

Petrecerea anuală organizată de Elton John cu ocazia Oscarurilor a strâns 3 milioane de dolari americani în beneficiul fundației artistului, Aids Foundation, informează dpa/PA-Media.

Artistului britanic i s-au alăturat soțul său, David Furnish, și actorul Neil Patrick Harris în cadrul pre-spectacolului virtual, cu durata de o oră, transmis de la hotelul Rosewood din Londra.

La acest eveniment desfășurat în premieră online, Dua Lipa a cântat în duet cu Elton John piesa din 1973 a acestuia ''Bennie and the Jets'', înainte de a interpreta de asemenea o selecție alcătuită din piese proprii.

Seara a inclus apariții ale vedetelor Lady Gaga și Cynthia Erivo, dar și distribuția seriei TV de succes ''It's A Sin'' difuzată de Channel 4, care abordează criza HIV/SIDA din Londra din anii '80.

Liderul Years & Years, Olly Alexander, care joacă rolul principal în ''It's A Sin'', Omari Douglas, Elizabeth Hurley și David Williams s-au numărat de asemenea printre invitați.

''Nu am ratat încă niciun an, și cu siguranță nu aveam de gând să ratăm cea de-a 29-a noastră Petrecere Oscar anuală în beneficiul fundației mele, chiar dacă asta a însemnat să fie una virtuală'', a declarat Elton John, în vârstă de 74 de ani.

''A fost foarte distractiv să cânt cu superba Dua Lipa și să deschid petrecerea noastră susținătorilor din întreaga lume. Îi sunt foarte recunoscător lui Neil pentru găzduire, tuturor celor care au participat și tuturor prietenilor mei care au participat astfel încât să putem continua acest eveniment legendar pentru strângerea de fonduri vitale pentru a pune capăt epidemiei de SIDA'', a adăugat muzicianul britanic.

Fundația este una dintre cele mai importante organizații independente anti-SIDA din lume.

Unul dintre principalele sale evenimente de strângere de fonduri este vizionarea galei premiilor Oscar, eveniment la care participă numeroase vedete și în cadrul căreia este organizată o cină și o licitație.

De data aceasta, pre-spectacolul a fost deschis publicului.

Evenimentul special a fost găzduit de patru ori pe patru fusuri orare diferite, fiecare găzduind 100.000 de spectatori.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău