Peter Szijjarto: Grupul de la Vișegrad a rămas unit, în pofida diferitelor tentative de a-l diviza

  • 08 Septembrie 2017 19:06
Peter Szijjarto: Grupul de la Vișegrad a rămas unit, în pofida diferitelor tentative de a-l diviza
EurActiv

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a afirmat vineri că Grupul de la Vișegrad (Polonia, Ungaria, Cehia și Slovacia) a rămas unit, în pofida diferitelor tentative de a-l diviza în legătură cu probleme precum cea referitoare la migrație, relatează agenția MTI.

Potrivit șefului diplomației ungare, unitatea Grupului de la Vișegrad a fost reafirmată în cadrul unei reuniuni informale a miniștrilor de externe la Tallinn (Estonia).

''Vom continua să respingem migrația ilegală și să luptăm împotriva cotelor obligatorii de relocare'' a migranților, a declarat Szijjarto prin telefon agenției ungare de presă. ''Nu-i vom lăsa să ne impună o decizie greșită și periculoasă referitoare la cotele obligatorii de relocare'', a adăugat el.

Peter Szijjarto a mai spus că există ''o decepție mascată'' în legătură cu cotele de migranți. În opinia sa, ''se încearcă să se arunce vina pentru eșecul total al schemei de relocare asupra țărilor care și-au exprimat deschis refuzul de la început''. ''Țările membre ale Grupului de la Vișegrad fac parte din ultima categorie'', a conchis ministrul ungar.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,07
Cer fragmentat
Umiditate:85 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău