Peter Szijjarto: Poliția ungară a fost expusă unor atacuri brutale

  • 17 Septembrie 2015 10:25
Peter Szijjarto: Poliția ungară a fost expusă unor atacuri brutale

Poliția ungară a fost expusă miercuri, 16 septembrie, unor atacuri brutale dinspre teritoriul Serbiei la punctul de trecere a frontierei de la Roszke, a declarat ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto.

Declarația a fost un răspuns criticilor din partea ministrului german al apărării, Ursula von der Leyen, și a premierului sârb, Aleksandar Vucic, relatează joi, 17 septembrie, agenția MTI.

Potrivit declarațiilor lui Szijjarto, 14 polițiști ungari au fost răniți în atacul brutal al unui grup de imigranți agresivi și că a fost destul de evident că membrii forțelor de ordine s-au apărat și au apărat teritoriul țării. Dacă poliția sârbă prevenea atacurile asupra polițiștilor ungari, n-ar fi existat nici un act de violență, a afirmat Szijjarto.

Într-un interviu la CNN, Ursula von der Leyen a calificat drept ''inacceptabile'' acțiunile autorităților ungare. La rândul său, Aleksandar Vucic a acuzat Ungaria de ceea ce el a numit un tratament ''brutal'' și ''neeuropean'' față de imigranți la granița sârbo-ungară și a făcut apel la Uniunea Europeană să intervină. Vucic i-a cerut, de asemenea, Ungariei să se abțină de la folosirea gazelor lacrimogene înspre teritoriul sârb.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:3,09 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău