Peter Michalko: Acum șase ani, am pornit pe un drum ambițios, dar promițător: punerea provizorie în aplicare a Acordului de Asociere și a Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător cu UE

  • 02 Septembrie 2020 08:13
Peter Michalko: Acum șase ani, am pornit pe un drum ambițios, dar promițător: punerea provizorie în aplicare a Acordului de Asociere și a Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător cu UE

Acum șase ani, împreună cu prietenii noștri din Republica Moldova, am pornit pe un drum ambițios, dar promițător: punerea provizorie în aplicare a Acordului de Asociere și a Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător cu UE. De atunci, mii de produse din Republica Moldova au atins standardele comunitare, devenind mai calitative, ceea ce le-a permis să fie tot mai prezente pe piața țărilor membre UE. Totodată, cu ajutorul milioanelor de euro câștigate din exporturi, în țară au fost create zeci de mii de locuri de muncă, se arată, într-un mesaj postat pe Facebook, de către ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko.

Șeful Delegației UE a subliniat că, în continuare, sunt necesare eforturi în domenii precum statul de drept și justiția - pentru ca instituțiile statului să se afle în serviciul cetățenilor -, dar și pentru a atinge standardele UE în ceea ce privește domenii noi de exemplu calitatea produselor alimentare de origine animală, astfel încât să fie atrase și mai multe investiții, să crească și mai mult exporturile.

„În acest sens, potențialul Acordului de Asociere și al Zonei de Liber Schimb trebuie utilizat pe deplin, pentru ca cetățenii Republicii Moldova să se bucure de efectele lui în același mod cum o fac oamenii din Europa Centrală și de Sud-Est. Prin programele noastre de dezvoltare și de asistență desfășurate de-a lungul acestor ani, Uniunea Europeană și-a demonstrat plenar prietenia și solidaritatea. Vă vom rămâne în continuare alături, pentru că suntem încrezători în vocația europeană a Republicii Moldova și, mai ales, în dreptul la o viață mai bună a oamenilor ei”, a conchis Peter Michalko.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău