Pete Doherty, arestat joi la Paris, a fost eliberat și amendat cu 5.000 de euro pentu consum de cocaină

  • 10 Noiembrie 2019 18:00
Pete Doherty, arestat joi la Paris, a fost eliberat și amendat cu 5.000 de euro pentu consum de cocaină

Cântărețul britanic Pete Doherty a fost pus în libertate sâmbătă după ce a petrecut două zile într-un arest din Paris pentru utilizare de stupefiante, procurorii solicitând, în locul pedepsei cu închisoarea, plata unei amenzi de 5.000 de euro, potrivit AFP, preluat de Agerpres.

Membru al trupei The Libertines, Doherty (40 de ani) a fost arestat în noaptea de joi spre vineri la scurt timp după ce a cumpărat cocaină în arondismentul IX din Paris.

Cântărețul a făcut obiectul "unei ordonanțe penale (o procedură judiciară simplificată, n.red) pentru consum de stupefiante cu obligația de a plăti o amendă de câte 50 de euro timp de 100 de zile", a precizat sâmbătă parchetul din Paris.

Această sentință, care se poate transforma în pedeapsă cu închisoare dacă amenda nu este plătită, trebui să fie aprobată de judecătorul unui tribunal din Paris.

Potrivit lui Arash Derambarsh, avocatul artistului, Pete Doherty care se află la începutul unui lung turneu în Europa și în special în Marea Britanie, "a promis că va fi însoțit tot timpul de un specialist în dependențe și de un medic, care să-l ajute să nu utilizeze din nou".

La momentul arestării, Pete Doherty era în stare de ebrietate și s-a opus reținerii, potrivit unor surse din poliție. În momentul reținerii sale de către forțele de ordine, a încercat să se debaraseze de două pliculețe conținând cocaină, unul dintre acestea deschis și consumat parțial, a adăugat sursa menționată.

Avocatul cântărețului a declarat pentru AFP că "reținerea a fost în forță și disproporționată", subliniind că artistul avea un singur gram de cocaină asupra sa.

"Nu este un delincvent, urmează un tratament de dezintoxicare în Franța și în Marea Britanie și dorește să se concentreze pe viitorul carierei sale artistice", a adăugat avocatul.

Pete Doherty, cunoscut pentru relația sa din trecut cu fotomodelul britanic Kate Moss, s-a aflat deseori în atenția presei pentru excesele legate de consumul de droguri.

În iulie 2012, a fost exclus dintr-un centru de lux pentru dezintoxicare din Thailanda întrucât nu făcuse dovada dorinței sale de a renunța la dependența de heroină. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău