Peste 7 mii de oameni protestează față de învestirea Guvernului (FOTO)

  • 21 Ianuarie 2016 13:15
Peste 7 mii de oameni protestează față de învestirea Guvernului (FOTO)

Peste 7 mii de persoane continuă să protesteze și astăzi față de votarea Guvernului de către noua majoritate parlamentară.

Manifestațiile au loc atât în Piața Marii Adunări Naționale cât și în scuarul din fața Legislativului. Atât susținătorii partidelor pro-rusești, conduse de Igor Dodon și Renato Usatîi, precum și cei ai Platformei Demnitate și Adevăr, cer dizolvarea parlamentului și organizarea de alegeri anticipate. 

Manifestanții, veniți din mai multe raioane ale Republicii Moldova scandează ”Jos guvernarea”, ”Noi suntem poporul”, ”Demisie”, ”Jos Plahotniuc” și ”Anticipate”. Aceștia au blocat în totalitate traficul pe artera principală a capitalei, transportul public fiind redirecționat pe străzi adiacente.

Forțele de ordine, înarmate cu scuturi, căști de protecție și bastoane de cauciuc au format câteva cordoane, în fața Parlamentului, Guvernului și Reședinței de Stat, blocând accesul către instituțiile guvernamentale.

Liderii manifestanților au cerut oamenilor să protesteze pașnic, fără a recurge la violențe.

Președintele Parlamentului Andrian Candu, împreună cu alți reprezentanți ai Legislativului, invită liderii protestatarilor la dialog astăzi, 21 ianuarie 2016, începând cu ora 15.00.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău