Peste zece mii de contracte de locațiune, înregistrate în a doua jumătate a anului trecut

  • 17 Ianuarie 2019 19:41
Peste zece mii de contracte de locațiune, înregistrate în a doua jumătate a anului trecut

În a doua jumătate a anului trecut, Serviciul Fiscal de Stat a înregistrat 10562 de contracte de dare în locațiune/chirie/arendă a bunurilor imobile.

Totodată, inspectorii fiscali au efectuat controale fiscale la 447 de persoane fizice care dau în locațiune bunuri imobile, fiind calculate plăți la buget de peste 486 de mii de lei, penalități de peste 58 de mii de lei și amenzi de peste 46 de mii de lei, transmite IPN.

În luna decembrie anul trecut au fost identificate 407 persoane fizice, proprietari care transmit în chirie bunurile imobile, iar ca urmare a acțiunilor întreprinse de către inspectorii fiscali pentru a-i determina pe aceștia să se conformeze regulilor fiscale au fost înregistrate 992 de contracte de dare în locațiune, iar bugetul a fost suplimentat cu peste 41 de mii de lei.

Din 3 ianuarie anul curent, impozitul din transmiterea în posesie sau în folosință a imobilului poate fi achitat online prin intermediul Serviciului Guvernamental de Plăți Electronice – Mpay. Persoanele fizice, care oferă în posesie sau în folosință proprietate imobiliară sunt obligate să înregistreze contractul de locațiune la Serviciul Fiscal de Stat și să achite impozit în mărime de 7% din valoarea contractului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău