Peste un sfert dintre rușii acreditați ca diplomați în Elveția ar fi, de fapt, spioni (PRESA)

  • 16 Septembrie 2018 20:51
Peste un sfert dintre rușii acreditați ca diplomați în Elveția ar fi, de fapt, spioni (PRESA)

Peste un sfert dintre cetățenii ruși acreditați în Elveția în calitate de diplomați ar fi de fapt spioni, potrivit unei evaluări confidențiale a guvernului elvețian și la care două ziare elvețiene susțin că au avut acces, transmite duminică EFE.

Cotidianele Le Matin Dimanche și Sonntag Zeitung, citate de Agerpres, scriu că Rusia este țara la care se refereau autoritățile elvețiene în ultimul raport privind securitatea și în care avertizau în legătură cu posibila prezență a unor spioni în legațiile diplomatice, fără a face însă nicio referire la vreun stat anume.

Potrivit celor două ziare, Serviciul de Informații al Confederației Elvețiene a detectat agenți ai serviciilor de informații ruse cu pașaport diplomatic care sunt repartizați între ambasada Rusiei la Berna și consulatele din Zurich, Lausanne și Geneva.

Totuși, potrivit surselor citate, cea mai mare parte a activității de spionaj ar avea loc la Geneva, unde se concentrează un număr mai mare de emisari, și în special la Misiunea Diplomatică rusă pe lângă ONU și la alte organizații internaționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău