Peste o sută de persoane au fost arestate în toată Rusia în timpul funeraliilor lui Navalnîi

  • 02 Martie 13:04
Peste o sută de persoane au fost arestate în toată Rusia în timpul funeraliilor lui Navalnîi

Peste o sută de persoane au fost reținute în toată Rusia în timpul funeraliilor liderului opoziției ruse, Alexei Navalnîi, care a fost înmormântat vineri în capitala Rusiei, pe fondul unor măsuri stricte de securitate, scrie News.ro.

Deși înmormântarea a avut loc la Moscova, cel mai mare număr de arestări a avut loc în orașele siberiene Novosibirsk și Omsk, unde până la 35 de persoane au fost trimise la secțiile de Poliție, potrivit organizației OVD-Info, care monitorizează drepturile deținuților.

La Moscova, 14 persoane au fost arestate, în timp ce în capitala Uralilor, Ekaterinburg, considerat cel mai liberal oraș din țară, au fost arestate în jur de zece persoane.

Funeraliile de la Moscova s-au petrecut fără incidente, atât în ​​jurul bisericii Mariino unde a fost instalată capela funerară, cât și în cimitirul Borisovo unde a fost înmormântat liderul opoziției.

Participanții au ridicat pancarte împotriva războiului și a Kremlinului, deși au strigat „Putin, criminal! De data aceasta au fost sporadici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău