Peste jumătate de milion de lei, prejudicii provocate unei companii de asigurări

  • 22 August 2019 16:17
Peste jumătate de milion de lei, prejudicii provocate unei companii de asigurări

Un fost angajat al unei companiei de asigurări din Republica Moldova, dar și administratorii unor agenți economici sunt cercetați penal pentru abuz în serviciu. Aceștia sunt bănuiți că ar fi organizat o schemă frauduloasă prin care au cauzat daune considerabile companiei de asigurări, transmite IPN.

Potrivit Centrului Național Anticorupție, pe parcursul perioadei 2017-2018, agentul de asigurări ar fi încheiat în numele companiei trei contracte de asigurare cu câțiva agenți economici, printre care o bancă comercială și o uzină. Cunoscând că pe piața asigurărilor funcționează așa-zișii intermediari sau companii care aduc clienți agențiilor de asigurări, fostul angajat a creat fictiv două companii și le-a inclus în Registrul agenției de asigurări. Astfel, pentru serviciile lor, intermediarii au încasat ilegal din contul agenției de asigurări 25% din valoarea contractelor sau 550 de mii de lei.

Informația despre schemă a fost oferită CNA de către compania de asigurări care a depistat frauda în urma unui audit intern. În acest caz a fost pornită o cauză penală pentru abuz în serviciu.

Fostul agent de asigurări a fost escortat pentru audieri, iar ulterior a fost reținut pentru 72 de ore. De asemenea, au fost audiați și administratorii firmelor intermediare care s-au dovedit a fi persoane interpuse, care ar fi acționat în interesul agentului de asigurări. Au fost chestionați și reprezentanții băncii și uzinei, care au declarat că au semnat contractele de asigurare direct cu compania și nicidecum prin intermediari.

Prin urmare, dacă va fi găsit vinovat, agentul riscă până la trei ani de închisoare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău