Pește înghețat infestat a fost importat în R.Moldova | Maia Sandu: "Procuratura, CNA, Judecătorii, care vor gestiona acest caz, să apere interesul cetățenilor"

  • 10 Octombrie 2019 13:52
Pește înghețat infestat a fost importat în R.Moldova | Maia Sandu:

73 de loturi de pește înghețat infestat a fost importat în Rep. Moldova de la 20 august și până la data de 4 octombrie, dintr-un total de 124 de loturi verificate la laborator. Anunțul a fost făcut de premierul, Maia Sandu, care a solicitat inițierea unei anchete de serviciu la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.

Potrivit prim-ministrului, peștele urmă să ajungă în școli, spitale și în penitenciare.

Maia Sandu le-a cerut ministerelor educației, sănătății și justiției, să controleze calitatea produselor cumpărate, iar polițiștilor, să verifice comercializarea peștelui de import în piețe. Certificatele sanitare erau eliberate de către inspectoratele teritoriale ale ANSA, iar laboratoarele nu au transmis Agenției pentru Siguranța Alimentelor, rezultatul real al analizelor. Pe acest caz a fost deschis un dosar penal, a spus Maia Sandu

"Solicit lista companiilor implicate  în această schemă și introducerea lor în lista de interdicție a Agenției de Achiziții Publice încât aceste companii să nu mai poată niciodată livra produse instituțiilor publice.Procuratura, CNA, Judecătorii, care vor gestiona acest caz, să apere interesul cetățenilor", a spus Maia Sandu. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău