Peste 9400 de locuri de muncă vacante, disponibile la ANOFM. Muncitorii necalificați au cele mai mari șanse de a se angaja

  • 14 Februarie 2019 15:33
Peste 9400 de locuri de muncă vacante, disponibile la ANOFM. Muncitorii necalificați au cele mai mari șanse de a se angaja

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot opta pentru una dintre cele peste 9400 de oferte disponibile la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). 40 la sută dintre posturile vacante sunt în capitală, iar persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și muncitorii necalificați au cele mai mari șanse de a se angaja, informează MOLDPRES.

Pentru șomerii cu studii superioare și medii de specialitate, ANOFM prezintă circa două mii de locuri de muncă vacante, iar cel mai frecvent angajatorii au nevoie de medici, asistenți medicali, inspectori, profesori, educatori și contabili.

Alte 7500 de locuri de muncă vacante sunt destinate persoanelor cu studii profesionale și muncitorilor necalificați. În acest sens, specialiștii cei mai solicitați pe piața muncii sunt cei care activează în domenii precum industria textilă și confecții, transport și telecomunicații.

Totodată, ANOFM a făcut public topul celor mai bine plătite locuri de muncă vacante. Cel mai mare salariu, de 30 mii de lei, este oferit de un agent economic din capitală pentru funcția de programator. Lefuri de până la 25 de mii de lei sunt acordate pentru funcția de manager. Cele mai mici retribuții, între patru și opt mii de lei, sunt oferite cusătorilor, șoferilor și muncitorilor auxiliari.

Șomerii se pot adresa agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă sau pot accesa Portalul pieței muncii: www.angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău