Peste 900 de kilograme de chihlimbar confiscat ar fi fost întors contrabandiștilor deoarece CNA nu avea unde păstra pietrele prețioase

  • 20 Ianuarie 2020 15:16
Peste 900 de kilograme de chihlimbar confiscat ar fi fost întors contrabandiștilor deoarece CNA nu avea unde păstra pietrele prețioase

Circa 900 de kg de chihlimbar confiscat, în valoare de peste 10 milioane de lei, ar fi fost întors contrabandiștilor, pentru că Centrul Național Anticorupție nu avea unde păstra pietrele prețioase.

Despre aceasta a anunțat procurorul general, Alexandr Stoianoglo, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit dosarului, două persoane fizice și un agent economic au fost condamnați pentru contrabanda cu pietrele prețioase.

Procurorul de caz, la cererea infractorului, a transmis acestuia spre păstrare pietrele prețioase, pentru că CNA nu are condiții de păstrare a chihlimbarului. Deși, potrivit legii, acestea urmau a fi păstrate la organele competente ale statului. 

În această cauză au fost reținuți și arestați cinci angajați ai Serviciului Vamal, inclusiv administratorul și șoferul firmei din numele căreia au fost întocmite documentele false de însoțire a mărfii. Administratorul firmei, șoferul și persoana juridică au fost inculpate, iar instanța de judecată, la propunerea procurorului, le-a stabilit pedepse fie cu suspendarea condiționată a executării, fie în formă de amendă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău