Peste 900 de copii din R. Moldova au fugit de acasă de la începutul anului curent

  • 07 Octombrie 2022 13:10
Peste 900 de copii din R. Moldova au fugit de acasă de la începutul anului curent

Peste 900 de minori au fugit sau au dispărut de acasă de la începutul anului curent. Iar 460 de copii au fost implicați în comiterea infracțiunilor. Datele au fost prezentate la o conferință de presă la Ministerul Afacerilor Interne, transmite IPN.

Potrivit șefului Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, cât ține de infracțiuni comise de minori, se atestă o scădere comparativ cu anul precedent cu 85 de cazuri. Copiii au devenit victime ale infracțiunilor în 712 cazuri, în creștere cu 55 de cazuri comparativ cu anul precedent.

Principalele motive pentru care copiii fug de acasă sunt lipsa supravegherii din partea părinților, situația financiară precară din familie, dar și conflictele din familie sau ca urmare a plecării părinților la muncă în străinătate, se precizează într-un comunicat de presă emis de Inspectoratul General al Poliției.

În altă ordine de idei, Viorel Cernăuțeanu a comunicat că peste 4757 de persoane au condus mijlocul de transport în stare de ebrietate. În cazul a 3380 de șoferi stare de ebrietate era avansată.

Alexandru Oprea, șef al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), a menționat că în această perioadă au fost salvate în urma situațiilor de urgență și excepționale 602 persoane, dintre care 172 de copii. „În pofida numărului crescut de intervenții, în anul curent, datorită optimizărilor de proceduri, IGSU a reușit să reducă timpul mediu de răspuns la situațiile de urgență”, a spus șeful IGSU.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Sun
28
Mon
25
Tue
21
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău