Peste 85 de mii de persoane și-au schimbat medicul de familie

  • 28 Decembrie 2015 19:33
Peste 85 de mii de persoane și-au schimbat medicul de familie

Peste 85 de mii de persoane și-au schimbat în perioada septembrie—octombrie 2015 medicul de familie, cu 30 de mii mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut, informează Compania Națională de Asigurări în Medicină.

Astfel, crește concurența între instituțiile prestatoare de servicii medicale primare, susține Iuliana Garam, șeful Direcției relații cu beneficiarii a Companiei.

Totodată, au fost înregistrate cazuri în care cetățenii sunt transferați de la un medic la altul fără a depune o cerere, fapt ce reprezintă o încălcare, se arată în comunicatul CNAM. Anul acesta, peste 21 de mii de persoane au depus plângeri în acest sens.

Cetățenii pot verifica pe site-ul cnam.md la ce medic de familie sunt înregistrați, accesând aplicația – Verificarea înregistrării la medicul de familie, cu introducerea codului numeric personal. Această informație poate fi solicitată și la Linia Verde a CNAM – 0 800 99999.

Cei mai mulți dintre cetățeni, aproape 97 la sută, sunt înregistrați la instituțiile medico-sanitare publice, circa 2% se află pe listele medicilor de familie din instituțiile private, iar peste 1% — în cele republicane și departamentale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău