Peste 83 de mii de cetățeni ai R.Moldova au votat în cel de-al doilea tur de scrutin la cele 30 de secții de votare deschise în Italia

  • 17 Noiembrie 2020 13:21
Peste 83 de mii de cetățeni ai R.Moldova au votat în cel de-al doilea tur de scrutin la cele 30 de secții de votare deschise în Italia

Peste 83 de mii de cetățeni R.Moldova au votat în cel de-al doilea tur de scrutin la cele 30 de secții de votare deschise în Italia, aproape de două ori mai mulți decât în primul tur la urne au fost peste 46 de mii de alegători.

În acest context, Ambasada Republicii Moldova la Roma a exprimat mulțumiri diasporei moldovenești din Italia pentru implicarea activă în activitatea birourilor electorale și sutelor de voluntari care au ajutat la fluidizarea rândurilor și buna gestionare a procesului de votare. De asemenea, misiunea diplomatică le-a mulțumit alegătorilor care au manifestat o atitudine responsabilă, respectând normele de securitate sanitară stabilite de autoritățile italiene.

Apreciem și înțelegerea de care ați dat dovadă așteptând în rândurile mari de la intrarea în secțiile de votare, cooperând cu voluntarii și autoritățile italiene prezente pentru asigurarea ordinii, consolidând astfel buna imagine a comunității noastre”, se arată în mesajul Ambasadei pe pagina de Facebook.

De asemenea, în mesaj este subliniată cooperarea bună cu autoritățile italiene, care au permis desfășurarea scrutinului și au oferit soluții pentru ca numeroasa comunitate a moldovenilor din Italia să-și poată exercita dreptul la vot, chiar și în condițiile restricțiilor de circulație cauzate de pandemia de Covid-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău