Peste 80% din candidați au promovat examenul de bacalaureat profesional

  • 16 Iulie 2021 09:50
Peste 80% din candidați au promovat examenul de bacalaureat profesional

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a anunțat rezultatele examenului de bacalaureat profesional, sesiunea 2021. Din cei 563 de candidați înscriși pentru susținerea examenului, 542 au reușit să-l susțină. Astfel, rata de promovare în sesiunea de bază a constituit 86,32 %, iar în sesiunea repetată - 83,58%, transmite MOLDPRES.

„Este evidentă oportunitatea susținerii examenelor de BAC profesional în baza curriculei și planurilor de învățământ studiate, fapt demonstrat de creșterea ratei finale de promovare a BAC-ului profesional, care constituie 96,27 %, față de rata finală de promovare la examenul național de bacalaureat din anul curent, sesiunea de bază, pentru elevii din colegii și centrele de excelență, care este de 43,53 %”, indică MECC, potrivit sursei citate.

Potrivit ministerului, sesiunea 2022 a examenului de BAC profesional urmează să fie susținută de circa șase mii de elevi. „Astfel, una dintre prioritățile enunțate în acest sens este necesitatea capacitării sistemului educațional, asigurării infrastructurii digitale, formării cadrelor didactice și delegării acestor competențe către Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare”, conform Ministerului Educației.

Examenul de bacalaureat profesional a fost organizat în sesiunea 2020-2021 urmare a modificării Codului Educației. Acesta este organizat pentru a oferi dreptul de acces în învățământul superior la o specialitate din domeniul studiat absolvenților programelor de formare profesională tehnică postsecundară și postsecundară nonterțiară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău