Peste 80.000 de turiști blocați pe o insulă în China, după cazuri de COVID-19

  • 07 August 2022 14:00
Peste 80.000 de turiști blocați pe o insulă în China, după cazuri de COVID-19

Peste 80.000 de turiști sunt blocați pe insula chineză Hainan, după descoperirea unor cazuri de COVID-19 care au dus la anularea tuturor zborurilor și transportului feroviar local, transmite duminică AFP, citat de AGERPRES

Duminică, 483 de cazuri de COVID-19 au fost semnalate în orașul balnear Sanya, care numără peste 1 milion de locuitori, de pe insula Hainan, supranumită Hawaii-ul chinezesc.

Toate zborurile care plecau din Sanya, un loc popular și în rândul surferilor, au fost anulate în cursul weekend-ului, iar vânzarea de bilete de tren a fost suspendată. Turiștii care doresc să părăsească insula trebuie să dispună de 5 teste PCR negative în cursul ultimelor 7 zile, conform unui anunț al autorităților sanitare. Hotelurile din Sanya trebuie să le ofere clienților o reducere de 50% din tariful de cazare până la ridicarea restricțiilor, conform anunțului unui reprezentant al autorităților făcut sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă.

La Sanya, locurile publice frecventate de turiști, așa cum sunt saloanele spa, barurile obișnuite și cele cu program karaoke, sunt închise de săptămâna trecută, însă serviciile esențiale, așa cum sunt supermarket-urile și farmaciile au rămas deschise.

China este singura mare economie din lume care continuă să aplice strategia 'zero COVID-19', impunând lockdown-uri și lungi perioade de carantină care afectează turismul local. Frontierele țării sunt în prezent închise total, situație în care se află de la începutul anului 2020, împiedicând intrarea în țară a turiștilor străini.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău