Peste 80 de producători de pe ambele maluri ale Nistrului vor colabora cu marile lanțuri de magazine din R.Moldova

  • 12 Decembrie 2019 19:24
Peste 80 de producători de pe ambele maluri ale Nistrului vor colabora cu marile lanțuri de magazine din R.Moldova

Peste 80 de producători de pe ambele maluri ale Nistrului și reprezentanții marilor rețele comerciale din R.Moldova au inițiat joi un dialog și au stabilit parteneriate în cadrul unui forum comercial, organizat de proiectul "Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului" (AdTrade), finanțat de Suedia și implementat de PNUD.

Subiectele dezbătute de participanți în prima parte a evenimentului au fost tendințele comerțului cu amănuntul, termenii și condițiile de accesare a lanțurilor de magazine din R.Moldova. Câțiva reprezentanți ai companiilor de retail din R.Moldova au prezentat istoria de dezvoltare a rețelelor lor, cerințele tehnice de colaborare, termenii de plată și alte informații utile pentru producători. Astfel, participanții la forum s-au familiarizat cu schimbările majore din retail și tendințele-cheie care se vor dezvolta în următorii ani, precum și cu instrumentele inovative care pot fi aplicate de producători pentru a cuceri piața locală, informează Infotag.

"Dezvoltarea economică este una din prioritățile asistenței de dezvoltare a Suediei în Republica Moldova, inclusiv prin dezvoltarea capacităților companiilor de pe ambele maluri ale Nistrului de a-și exporta produsele pe piața Uniunii Europene. Potențialul de dezvoltare economică trebuie valorificat nu doar în Chișinău, dar și în regiuni. Creșterea schimburilor comerciale va fi impulsionată și prin asigurarea unui climat de cooperare dintre producătorii de pe ambele maluri ale Nistrului, creând astfel oportunități de muncă cu venituri bune pentru toți locuitorii Republicii Moldova", a menționat coordonatoare de programe la Ambasada Suediei în Moldova, Oxana Paierele.

Potrivit managerului proiectului, Maxim Cataranciuc, scopul AdTrade este de a spori prezența produselor autohtone pe rafturile magazinelor din R.Moldova.

"Asemenea inițiative oferă producătorilor de pe ambele maluri ale Nistrului oportunitatea de a interacționa între ei și de a găsi noi posibilități de dezvoltare a afacerilor, contribuind astfel la crearea mai multor locuri de muncă", a spus el.

Peste 80 de producători de pe ambele maluri ale Nistrului vor colabora cu marile lanțuri de magazine din R.Moldova

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
20
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,6 m/s
Wed
23
Thu
24
Fri
26
Sat
24
Sun
23

Curs oficial BNM 04 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5480 -0.2592
USD 16.6713 -0.0458
RON 4.0431 -0.0569
UAH 0.5999 -0.0059
RUB 0.2261 -0.0002
Arhivă Radio Chișinău