Peste 70 hectare de teren au fost mistuite de flăcări în ultimele 24 de ore

  • 09 Martie 2023 11:17
Peste 70 hectare de teren au fost mistuite de flăcări în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au intervenit în 31 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetație uscată. În total, focul a compromis peste 70 hectare de teren, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, un incendiu de vegetație a fost înregistrat în seara zilei ieri în localitatea Ruseștii Noi, raionul Ialoveni. Focul a distrus peste trei hectare de stufăriș. La fața locului a intervenit un echipaj al salvatorilor și pompierilor.

Alte 15 hectare de vegetație uscată au fost nimicite în comuna Stăuceni din municipiul Chișinău. De intervenția angajaților IGSU a fost nevoie în localitățile Hincăuți și Șofrâncani, raionul Edineț, unde focul a distrus peste nouă hectare de teren. La Cantemir salvatorii din sudul țării au stins trei hectare de vegetație aprinsă în localitatea Constantinești. În urma incendiilor nu au fost raportate victime.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat oamenii să nu aprindă vegetația uscată, gunoiul menajer și stufărișul. În condiții de temperaturi ridicate, umiditate redusă și vânt orice scânteie poate provoca incendii de proporții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău