Peste 70 de persoane au suferit hipotermii și degerături de la începutul anului

  • 02 Februarie 16:40
Peste 70 de persoane au suferit hipotermii și degerături de la începutul anului

În prima lună a anului curent, Dispeceratul comun de urgență al CNAMUP a înregistrat 250 de apeluri pe motivul urgențelor generate de agenții fizici, chimici și de mediu, inclusiv 73 de persoane care au suferit în urma expunerii îndelungate la temperaturile joase, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNAMUP, 49 de persoane au fost diagnosticate cu hipotermie generalizată de gradul I-II, iar 24 au suferit degerături de diferite grade. Pacienții au vârstele cuprinse între 18 și 91 de ani. Din numărul total de persoane cu hipotermii și degerături, care au solicitat intervenția ambulanței, 58 sunt bărbați, iar 15 femei.

După acordarea asistenței medicale urgente, 71 de pacienți, dintre care 57 de bărbați și 14 femei au avut nevoie de transportare asistată la instituțiile medicale din țară pentru continuarea tratamentului.

În acest sens, CNAMUP recomandă cetățenilor să poarte îmbrăcăminte și încălțăminte adecvată timpului de iarnă, să fie limitată cât mai mult posibil perioada de expunere la frig, să evite consumul de băuturi alcoolice care favorizează pierderea de căldură din organism.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău