UPDATE | Peste 100 de copaci s-au prăbușit în Chișinău; au fost înregistrate 18 accidente rutiere

  • 20 Aprilie 2017 09:27
UPDATE | Peste 100 de copaci s-au prăbușit în Chișinău; au fost înregistrate 18 accidente rutiere

UPDATE 11:30 Pe traseele naționale, la moment, în raioanele din zona Centru din țară se înregistrează precipitații sub forma de lapoviță, dar se circula fără dificultăți.

În zona Nord, precipitații sub formă de lapoviță, drumurile sunt accesibile, transportul circulă fără dificultăți, iar la Sud traseele naționale sunt curate, cad precipitații sub forma de ploaie, pe alocuri ninge încet.

Totodată, conform datelor prezentate de Spațiile Verzi, până la moment în mun. Chișinău sunt înregistrate peste 100 de cazuri de cădere și rupere a copacilor, care creează impedimente și pe alocuri blocări de circulație pe următoarele străzi :
- str. Pelivan intersecție cu str. Nicolae Costin
- str. Gr. Ureche
- str. Albișoara intersecție cu str. Ismail
- str. Gh. Asachi 61
- str. Hâncu 3
- str. Armeneasca intersecție cu str. 31August
- str. Ciufulea intersecție cu str. 31 August
- V. Lupu intersecție cu str. Belinschi
- Belinschi intersecție cu str. Creangă
- str. Alexandrii intersecție cu str. Lacului
- b-dul Traian intersecție cu b-dul. Dacia
- b-dul. Traian intersecție cu str. Independenței
- b-dul. Dacia intersecție cu b-dul. Decebal
- str. Titulescu intersecție cu str. Zelinschii
- str. Moscovei 2 .
- str. M. Eminescu intersecție cu str. Ștefan cel Mare
- G. Asachi 51
- str. București intersecție cu str. Bulgara
- str. Pârcălab 75
- str. Albișoara 78
- b-dul Ștefan cel Mare 73
- str. Albișoara intersecție cu str. Sereleului
- str. Pârcălab intersecție cu b-dul Ștefan cel Mare
- str. 31 August intersecție cu str. Sf. Țării
- str. Ștefan Neaga 67
- str. V. Vodă 80
- str. Albișoara 17
De asemenea, în sectorul Ciocana sunt blocaje de drum din cauza crengilor căzute pe carosabil. Astfel, s-a constatat că în curtea blocului Voluntarilor 16/1 de la greutatea zăpezii s-a rupt o creangă fără a crea impedimente la circulație și fără cauzarea unor pagube.

Totodată, pe arterele principale din str. Voluntarilor, Uzinelor și Meșterul Manole în prezent se circulă fără dificultate, ambuteiaje nu sunt formate, doar pe str. Voluntarilor 16, sunt crengi rupte în curtea blocurilor, pe str. M. Drăgan intersecție cu str. Ciocana, este blocare de drum din cauza unui copac căzut, la fel și pe str. Voluntarilor 26, la moment de către ÎM Spații Verzi sunt întreprinse măsuri de deblocare.
La fel pe str. Vadul lui Vodă 62/5, s-a înregistrat informația de cădere de crengi care au deteriorat cablurile electrice. Pe str. Vasile Vărzaru 9 și 11, în curtea blocurilor sunt căzute crengi fără deteriorări. Pe str. M. Sadoveanu 26/1 - în prejma liceului Negruzzi, doi copaci au căzut peste un automobil pe care la deteriorat, se întreprind măsuri de blocare.
Pe str. P. Zadnipru 18, în curtea blocului sunt crengi la pământ, pe Mircea cel Bătrân 27/1, la fel în curtea blocului crengi la pământ. Pe str. G. Latina 9/1, Al. Russo 24/2 au căzuta copaci pe carosabil blocând accesul in interiorul blocurilor locative. Pe str. V. lui Voda 80, copac căzut peste fire electrice unde se circulă doar pe o bandă.

Pe str. Otovasca 28, drumul inundat cu apa topită de la zăpadă, pe străzile Aleco Russo, Mihai Sadoveanu, Ginta Latină, Petru Zadnipru.
Circulația automobilelor are loc cu dificultate, pe str. M. Sadoveanu 6/6 și Sadoveanu 1 și str. Al. Russo, la cerc crengi de la copaci căzuți, fără careva deteriorări.

Peste 80 de cazuri au fost înregistrate până la moment de deteriorări de automobile din cauza copacilor căzuți în mun. Chișinău. Iar un caz mai deosebit a avut loc în sectorul Botanica din capitală pe bd. Traian a căzut un copac peste circa 5 automobile.

Pe toate cazurile de copaci căzuți și crengi rupte, unde activează ÎM Spații-Verzi, întru deblocare. Astfel, recomandăm pietonilor să evite circulația în preajma copacilor, iar șoferii să nu parcheze automobilele sub copaci sau sub cabluri electrice.

Totodată, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis în următoarele ore că va scădea considerabil temperatura aerului, ceea ce va duce la formarea ghețușului pe carosabil, iar majoritatea conducătorilor auto deja au schimbat pneurile de iarnă pe cele de vară, astfel, este necesar ca șoferii să adapteze viteza.

În total pe teritoriul Republicii, la menținerea securității rutiere și acordare ajutorului cetățenilor sunt implicate 118 de echipaje și 220 de ofițeri de patrulare, iar pe municipiul Chișinău 40 de echipe și 70 de angajați.

De la ora 6:00 până la moment sunt înregistrate 18 accidente rutiere în capitală fără careva persoane traumatizate.

Angajații poliției se află la datorie întru acordarea ajutorului cetățenilor, astfel în cazul în care vă aflați într-o dificultate nu ezitați să solicitați susținerea celui mai apropriat echipaj de patrulare sau sunați la 902.

 

Peste 70 de arbori erau prăbușiți în această dimineață pe străzile din Capitală, transmite IPN. În cel puțin cinci cazuri copacii au căzut peste automobilele parcate în preajmă. Mai multe troleibuze au rămas blocate în trafic din cauza lipsei de curent electric, după ce crengi masive au căzut peste rețelele electrice.

Șeful Asociației de gospodărire a spațiilor verzi, Eliferie Haruța, a declarat că au căzut și ramuri masive. Din cauză că arborii au înverzit, iar lapovița care se depune este grea, acestea nu rezistă și se rup. Pe străzile Capitalei au intervenit și continuă lucrul șapte echipe de muncitori cu șapte turnuri. Șoferii sunt îndemnați să nu parcheze sub copaci, pentru că se pot prăbuși și cei verzi și tineri.

Șeful Regiei Transport Electric Chișinău, Gheorghe Morgoci, a comunicat că au fost deteriorate rețele electrice pe câteva adrese. Din cauza condițiilor meteo, programul troleibuzelor se modifică, iar unele unități sunt redirecționate pe alte străzi decât cele de rută.

Șeful serviciului de presă al Primăriei, Vadim Brânzaniuc, a declarat că pe străzile Capitalei, de la prima oră au intervenit autospeciale care au presărat antiderapant și toate drumurile din Chișinău sunt practicabile.  

Potrivit meteorologilor, pe 20 și 21 aprilie, sunt prognozate precipitații puternice sub formă de ploi și lapoviță. precum și vânt puternic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău