Peste 7 mii de tineri au fost admiși în universitățile din Moldova la locuri cu finanțare bugetară

  • 17 August 2021 17:38
Peste 7 mii de tineri au fost admiși în universitățile din Moldova la locuri cu finanțare bugetară

În sesiunea de bază de admitere la studii superioare 2021, în universitățile din Republica Moldova, la locurile cu finanțare bugetară, au fost înmatriculați 4170 de studenți (83%), iar 840 de locuri au rămas vacante. Totodată, la locurile cu finanțare bugetară au fost admiși și 2944 de masteranzi (96%), vacante au rămas 137 de locuri, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educației și Cercetării, Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, Academia de Poliție „Ștefan cel Mare” și Academia de Administrare Publică, în sesiunea de bază, au realizat complet comanda de stat. Cele mai solicitate domenii de studii universitare rămân a fi drept, business și administrare, finanțe, design, tehnologii informaționale și comunicaționale, medicină, stomatologie.

În perioada 16-26 august, are loc sesiunea suplimentară de admitere, pentru locurile neacoperite. E vorba de peste 300 de locuri cu finanțare bugetară în domeniile științe ale educației, științe fizice, științe ale mediului. La fel, sunt propuse pentru sesiunea suplimentară circa 200 de locuri vacante la domeniile inginerie și tehnologii de fabricare și prelucrare și circa 100 de locuri bugetare la științe agricole, silvicultură, arhitectură și construcții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău