Peste 65.000 de refugiați din Nagorno-Karabah au ajuns în Armenia

  • 28 Septembrie 2023 10:45
Peste 65.000 de refugiați din Nagorno-Karabah au ajuns în Armenia

Autoritățile armene au anunțat joi că pe teritoriul țării au intrat 65.036 refugiați din Nagorno-Karabah, respectiv peste jumătate din populația oficială a acestei regiuni separatiste unde Azerbaidjan a lansat o operațiune-fulger săptămâna trecută, relatează AFP, citat de Agerpres.

"Statul le furnizează o locuință convenabilă tuturor celor care nu au o locuință prestabilită", a anunțat guvernul armean într-un comunicat.

Autoritățile de la Baku au deschis duminică coridorul Lacin, singurul drum care leagă enclava de Armania, la patru zile de la capitularea separatiștilor și încetarea focului, ceea ce a dus la un exod a mii de civili care au fugit înainte de sosirea forțelor azere.

Oficial, Nagorno-Karabah, o enclavă muntoasă situată în Azerbaidjan care a devenit regiune secesionistă la prăbușirea URSS cu sprijinul Erevanului, are circa 120.000 de locuitori, în principal armeni.

Un element suplimentar de tensiune, peste 100 de persoane sunt în continuare date dispărute după explozia unui depozit de carburant luat cu asalt de locuitori, luni seară, în plin exod. Drama s-a soldat cu cel puțin 68 de morți și 290 de răniți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău