Peste 6000 de polițiști vor asigura ordinea publică de alegeri

  • 30 Octombrie 2020 11:10
Peste 6000 de polițiști vor asigura ordinea publică de alegeri

Peste 6000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor asigura ordinea publică la scrutinul prezidențial de duminică. Anunțul a fost făcut astăzi de conducerea Inspectoratului General al Poliției, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, șeful Inspectoratului General al Poliției, Sergiu Paiu, a comunicat în cadrul unui briefing că polițiștii vor interveni în următoarele zile, dar și în ziua scrutinului pentru a  menține ordinea publică la cele 2139 secții de vot și pentru a monitoriza respectarea măsurilor de prevenție anti COVID-19.

Șeful IGP a precizat că polițiștii vor asigura securitatea tuturor persoanelor care participă la alegeri, vor acorda asistență organelor electorale și autorităților publice locale în vederea păstrării bunurilor materiale la consiliile și birourile electorale, la escortarea transportării buletinelor de vot și asigurării integrității acestora. El a adăugat că, în ziua alegerilor, va fi monitorizată și deplasarea transportului rutier cu capacitate mai mare de 8 locuri și cursele regulate de transport. Totodată, va fi asigurată paza sediilor judecătoriilor în raza cărora se află consiliile electorale unde vor fi păstrate buletinele de vot până la validarea alegerilor.

În cadrul aceluiași briefing, șeful adjunct al IGP, Marin Maxian, a anunțat că, în timpul campaniei, pe teritoriul țării au avut loc 1100 de întâlniri electorale la care au participat peste 34 mii de cetățeni. De asemenea, în această perioadă au fost constatate mai multe abateri, printre care 50 de cazuri de afișaj ilegal și 24 de cazuri de încălcare a măsurilor anti COVID-19.

Poliția mai cercetează cinci cazuri de încălcare a legislației, printre care unul de falsificare a semnăturilor pe listele de intenție.

Duminică, 1 noiembrie, în R. Moldova vor avea loc alegri prezidențiale. Pentru fotoliul de președinte al țării vor candida opt concurenți electorali.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău