Peste 60 de companii au participat la concursul "Wine of Moldova Contest"-2023

  • 13 Noiembrie 2023 11:59
Peste 60 de companii au participat la concursul

Peste 60 de companii vinicole, care au expus spre jurizare circa 300 de mostre de vin, au participat în acest an la concursul "Wine of Moldova Contest" care este la cea de-a doua ediție. Anunțarea rezultatelor concursului va avea loc în cadrul Vernisajului Vinului, ediția de iarnă, cu înmânarea distincțiilor, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), acest eveniment este o apreciere a importanței industriei vinului pentru Republica Moldova, care a atras specialiști din țări cu experiență în domeniul vitivinicol. Totodată, este și o oportunitate de a-și promova produsele și de a obține recunoaștere pentru calitatea și diversitatea vinurilor.

În cuvântul de salut către organizatorii, experții și participanții concursului, vicepremierul Vladimir Bolea, șeful MAIA, a menționat realizările notabile ale industriei vinului din R. Moldova, remarcând succesul producătorilor locali și perspectivele sectorului, evidențiind nivelul ridicat al competiției vitivinicole. „Concursul nu este doar o competiție, ci și o comunitate unită de producători de vin pasionați, precum și experți dornici să împărtășească experiențe, să descopere cele mai bune vinuri și să promoveze excelența vinurilor moldovenești. Evenimentul reprezintă o celebrare a gustului și aromelor bogate ale vinurilor din Moldova și o ocazie de a reflecta asupra politicilor și eforturilor continue de a sprijini și dezvolta această industrie esențială pentru țara noastră”, a spus oficialul.

Concursul Național „VINUL MOLDOVEI” este dedicat vinurilor produse din soiuri autohtone, vinurilor produse din soiuri noi de selecție moldovenească, vinurilor obținute prin asamblarea acestora cu cele din soiuri europene, vinurilor de cupaj obținute din asamblarea soiurilor europene, precum și băuturilor spirtoase de origine vitivinicolă. Este organizat de către I.P. “Oficiul Național al Viei și Vinului” cu suportul MAIA, susținerea tehnică și financiară a partenerului strategic – Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), în colaborare cu Asociațiile de producători de produse vitivinicole cu Indicație Geografică Protejată, Uniunea Oenologilor din Moldova și alte asociații profesionale. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,85
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:6,69 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău