Peste 6 200 de hectare de teren au fost compromise de incendii de la începutul anului

  • 22 Februarie 2022 14:29
Peste 6 200 de hectare de teren au fost compromise de incendii de la începutul anului

De la începutul anului curent, angajații IGSU au intervenit în 1 335 de misiuni de lichidare a focarelor de vegetație, care au compromis 6 223 de hectare de teren. Datele au fost făcute publice astăzi, într-o conferință de presă, de către IGSU, comunică MOLDPRES.

Șeful Direcției generale prevenție a instituției, Oleg Malașevschi și șeful adjunct al INSP, Victor Manole, au vorbit despre impactul incendiilor de vegetație, care sunt tot mai des întâlnite în Republica Moldova, dar și prejudiciile înregistrate în cazul răspândirii acestor focare, transmite sursa citată.

În acest sens, conducerea Inspectoratului a îndemnat populația să nu dea foc ierbii, stufărișului și gunoiului menajer, întrucât în condiții de umiditate redusă, vânt și temperaturi ridicate orice scânteie se poate răspândi cu repeziciune.

Tot în cadrul conferinței responsabilii au anunțat și intervențiile record realizate de pompieri în zilele de odihnă. Numai pe parcursul zilei de sâmbătă, pompierii au stins peste 1 000 de hectare de vegetație aprinsă. Un caz major a avut loc la periferia capitalei, în sectorul Râșcani, unde din cauza focarelor de ardere au fost compromise peste 150 ha.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău