Peste 51 de mii de bolnavi de diabet din țară au primit glucometre gratuite

  • 21 Mai 2019 12:21
Peste 51 de mii de bolnavi de diabet din țară au primit glucometre gratuite

Mai mult de jumătate din cele 100 de mii de colete cu glucometre, teste și lanțete achiziționate de stat au fost expediate până în prezent persoanelor cu diabet zaharat din 31 de raioane. Distribuirea acestora continuă iar beneficiarii le vor primi prin poștă, relatează MOLDPRES.

Potrivit datelor Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, până la finele lunii iunie coletele vor ajunge la încă 49 de mii de persoane din raioanele Ialoveni, Orhei, Rezina, Dubăsari și municipiul Chișinău.

Până în prezent, seturile de dispozitive au fost livrate în 22 de raioane: Cahul, Leova, Cantemir, Comrat, Cimișlia, Ștefan Vodă, Căușeni, Vulcănești, Ceadâr-Lunga, Taraclia, Ungheni, Telenești, Hâncești, Anenii Noi, Călărași, Fălești, Nisporeni, Bălți, Sângerei, Soroca, Drochia și Basarabeasca.

În cazul în care persoana cu diabet nu primește până la finele lunii iunie coletul respectiv, trebuie să se adreseze la oficiul poștal din localitate, iar dacă acolo lipsește, atunci poate apela INFO CNAM – 080099999, apel gratuit atât de pe telefon fix, cât și mobil.

Acțiunea de distribuire gratuită a glucometrelor, testelor și lanțetelor a fost lansată în premieră națională de Compania Națională de Asigurări în Medicină în colaborare cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. În cadrul acesteia sunt oferite gratuit aproximativ 100 de mii de seturi de dispozitive medicale persoanelor cu diabet zaharat.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău