Peste 5.000 de persoane au fost arestate în întregul Kazahstan în timpul protestelor

  • 09 Ianuarie 2022 09:16
Peste 5.000 de persoane au fost arestate în întregul Kazahstan în timpul protestelor

Peste 5.000 de persoane au fost arestate în întregul Kazahstan în timpul protestelor violente care au avut loc în ultimele zile în această țară din Asia centrală, a anunțat duminică dimineața Ministerul de Interne de la Nur-Sultan, transmite dpa, citat de Agerpres.

Autoritățile judiciare au început anchete pentru diverse delicte, a menționat sursa citată.

 

Foto: (c)  Pavel Mikheyev/ REUTERS

În comentarii făcute la postul local Khabar24, ministrul de interne Erlan Turgumbaev a declarat că peste 100 de centre comerciale, clădiri de bănci și circa 400 de vehicule - în principal mașini de poliție - au fost distruse.

În paralel cu răspunsul dur la adresa protestatarilor, autoritățile încearcă să reimpună o oarecare normalitate, notează dpa.

Foto: (c) STR/EPA

Ministerul Comerțului a anunțat că a fost asigurată aprovizionarea cu alimentele de bază în regiunile izolate, iar Ministerul Energiei a transmis că gazul lichefiat și combustibilul încep să fie furnizate.

Cel mai mare val de proteste din Kazahstan a fost declanșat de furia populației față de creșterea semnificativă a prețurilor la combustibil, dar s-a transformat într-o revoltă mai amplă împotriva guvernului autoritar, amintește dpa.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:4,63 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău