Peste 500 de șoferi au fost documentați pentru depășirea vitezei

  • 29 Martie 2019 16:04
Peste 500 de șoferi au fost documentați pentru depășirea vitezei

Peste 500 de șoferi care au depășit limita de viteză au fost depistați în cadrul unor filtre instalate de către inspectorii de patrulare pe traseele naționale. Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare, în doar câteva zile, au fost verificate peste o mie de automobile.

Jumătate din șoferii verificați s-au ales cu procese-verbale pentru că s-au deplasat pe drumurile din țară cu viteză peste limitele admisă. Printre încălcările constatate se numără și nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră, precum și încălcarea regulilor de exploatare a vehiculelor. Pentru reutilare neautorizată au fost ridicate 16 plăcuțe de înmatriculare și două pentru geamuri umbrite.

Ofițerul de presă al INP, Natalia Golovco, a declarat pentru IPN că viteza excesivă este una dintre cauzele principale ale producerii accidentelor rutiere. Pentru prevenirea acestora, participanți la trafic sunt îndemnați să respecte Regulamentul circulației rutiere și să fie vigilenți când pornesc la drum.

Depășirea vitezei de circulație cu 10-19 km/oră se sancționează cu amendă de la 6 la 12 unități convenționale, cu aplicarea a trei puncte de penalizare. Depășirea vitezei cu  20 la 39 km/oră se sancționează cu amendă de la 12 la 18 unități convenționale, cu aplicarea a patru puncte de penalizare, iar cu mai mult de 40 km/oră – cu amendă de la 24 la 30 de unități convenționale cu aplicarea a cinci puncte de penalizare. Dacă șoferul acumulează 15 puncte de penalizare timp de șase luni, i se retrage permisul pe un termen de la șase luni la un an, conform deciziei instanței de judecată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău