Peste 500 de salvatori și  pompieri vor fi la datorie în noaptea de Înviere

  • 14 Aprilie 2017 11:40
Peste 500 de salvatori și  pompieri vor fi la datorie în noaptea de Înviere

Peste 500 de salvatori și pompieri vor fi la datorie în noaptea de Înviere pentru a asigura securitatea antiincendiară în perioada sărbătorilor pascale. Doar în Chișinău, 12 autospeciale vor fi în stare de alertă, iar 70 de salvatori și pompieri, vor fi la datorie.

În scuarul Catedralei mitropolitane sâmbătă, 15 aprilie, începând cu ora 18:00 va fi amplasată o autospecială gata să intervină în situații de risc.

Reprezentanții Serviciului Situațiilor Excepționale fac apel către cetățeni să fie atenți la utilizarea focului deschis și să folosească cu grijă lumânările și candelele. Salvatorii recomandă ca în biserici și alte lăcașuri de cult, unde vor avea loc slujbe, să fie asigurate căi de acces pentru autospeciale. 

Salvatorii, avertizează că pentru siguranța, în special a copiilor și adolescenților, este bine să se renunțe la tradiția de ardere a cauciucurilor, care este periculoasă pentru sănătate și mediu. Părinții sunt îndemnați să manifeste grijă maximă față de copii și să nu le permită să țină lumânările aprinse. 

În caz de incendiu sau de situații excepționale, cetățenii sunt îndemnați să apeleze imediat Serviciul 901.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău