Peste 500 de persoane au donat sânge în cadrul unei campanii organizate în capitală și în alte localități

  • 01 Martie 2019 16:30
Peste 500 de persoane au donat sânge în cadrul unei campanii organizate în capitală și în alte localități

Peste 500 de persoane au donat astăzi sânge în mai multe localități din țară în cadrul unei campanii desfășurate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în parteneriat cu Centrul Național de Transfuzie a Sângelui și Uniunea Națională a Studenților și Tineretului din Republica Moldova, informează MOLDPRES.

Directorul Centrului Național de Transfuzie a Sângelui, Svetlana Cebotari, a precizat pentru agenție că până la ora 15.00 numărul persoanelor care au donat sânge a ajuns la 540.

Scopul campaniei de donare a sângelui este de a îndemna populația țării, și în primul rând tinerii, să doneze voluntar sânge, contribuind, astfel, la dăruirea de viață printr-un act de înalt spirit civic.

La campanie s-au alăturat și angajații Inspectoratului Național de Patrulare (INP). „Această campanie a fost organizată în semn de respect și felicitare către toți cetățenii, dar mai ales pentru cei aflați în dificultate, fiind conștienți că transfuziile de sânge pot fi foarte importante pentru tratament, și chiar ar putea salva viețile oamenilor care depind de această picătură de sânge”, a precizat INP.

În Republica Moldova, necesitățile terapiei hemotransfuzionale sunt acoperite integral, fiind colectate anual peste 70 mii de donări, care acoperă tratamentul hemotranfuzional pentru circa 21 mii de pacienți. În anul 2018, numărul donărilor de sânge voluntare au constituit 93,6 la sută din numărul total de donări.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău