Peste 500 de mii de votanți sunt așteptați la urnele de vot (revista presei)

  • 27 Noiembrie 2014 17:17
Peste 500 de mii de votanți sunt așteptați la urnele de vot (revista presei)

Timpul atrage atenția că se apropie 30 noiembrie și parcă e prea multă liniște. Orașul nu mai e tapetat de sus până jos cu afișe.

E o liniște de parcă se cunoaște deja învingătorul, înclină să creadă publicația.  În tot peisajul politicii moldovenești nu avem vreo promisiune. Nici un politician care să determine entuziasmul nostru. Nimic. Pauză, corupție, miliardari, corupție, minciuni, corupție. Acestea sunt listele electorale de la noi. După Timpul, votul nostru are o singură opțiune: Europa. Și, mare atenție, nu risipiți voturile aiurea, la noi nu există un al doilea scrutin, subliniază cotidianul.

Cifra moldovenilor  care sunt așteptați la vot pe 30 noiembrie  a crescut cu peste 500 de mii de personae, scrie Ziarul național.  Pentru prima dată vor participa la vot 184 de mii de cetățeni care au împlinit 18 ani în ultimii patru ani.

Cei mai mulți dintre alegătorii din R. Moldova, mai bine de 36 %, au vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, iar 32 % din votanți au vârste cuprinse între 50 și 75 de ani. Datele mai arată că 502 alegători au peste o sută de ani.

Uniunea Vamală între Rusia, Belarus și Kazahstan a încetat practic să mai existe, titrează Economist. Prevederile, care ofereau posibilitatea liberei circulații a mărfurilor , acele prevederi care dădeau sens uniunii vamale, au încetat să mai funcționeze după ce Rusia a impus în mod unilateral bariere vamale pentru companiile importatoare din Belarus. Potrivit bbc.co.uk, începând cu ziua de luni, Rusia a implementat sistemul dublu de control la trecerea frontierei cu Belarus pentru unitățile de transport care livrează mărfuri și produse și care vin de pe teritoriul acestei țări, dar și pentru cele care îl tranzitează.

În Adevărul găsim un  REPORTAJ despre militarii moldoveni care duc pacea în lume. Istoriile militarilor moldoveni care participă în misiuni de menținere a păcii sub egida ONU, OSCE, NATO nu sunt despre Feți-Frumoși și Ilene Cosânzene, ci despre călduri insuportabile, responsabilitate maximă, pericolul iminent al morții, nopți nedormite și șocuri culturale revers, comentează Adevărul.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău