Peste 50 de persoane, dintre care 13 copii, salvate de polițiștii de frontieră români în Marea Egee

  • 25 Aprilie 2017 10:53
Peste 50 de persoane, dintre care 13 copii, salvate de polițiștii de frontieră români în Marea Egee

Peste 50 de persoane din Siria, Kuweit, Arabia Saudita și Palestina, dintre care 13 copii, care erau pe o barcă gonflabilă ce risca să se scufunde în apele Mării Egee au fost salvate de polițiștii de frontieră români, acestea fiind predate autorităților elene, în Portul Chios.

Polițiștii de frontieră de pe nava maritimă de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă, aflați în misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, a primit, la sfârșitul săptămânii trecute, o solicitare de intervenție în cazul unei ambarcațiuni gonflabile supraîncărcate cu persoane, care se îndrepta spre apele teritoriale ale Greciei, fiind în pericol de scufundare în Marea Egee.

După evaluarea situației la fața locului și având în vedere supraaglomerarea ambarcațiunii și riscul de a se scufunda, polițiștii de frontieră români au început acțiunea de salvare. La bordul navei au fost transbordate 52 de persoane, dintre care 17 bărbați, 22 de femei și 13 copii, care au spus că provin din Siria, Kuweit, Arabia Saudita si Palestina, arată, marți, Poliția de Frontieră.

Polițiștii de frontieră  le-au oferit asistență, iar câteva ore mai târziu, toate persoanele au fost debarcate în Portul Chios și predate autorităților elene, pentru a primi asistență medicală, a fi identificate, înregistrate și amprentate.

De la începutul detașării în Grecia, în ianuarie 2017, alături de echipajele celorlalte nave aparținând statelor membre ale UE, detașate de Agenția Frontex în Grecia, în cadrul Operațiunii Comune „EPN Poseidon Sea”, polițiștii de frontieră români de pe nava Gărzii de Coastă au salvat 676 persoane care se aflau în pericol, la bordul unor ambarcațiuni de mici dimensiuni, în apele teritoriale elene. 

În primele patru luni ale acestui an, nava maritimă de patrulare MAI 1102 din cadrul Gărzii de Coastă, cu un echipaj de 23 de polițiști de frontieră la bord, desfășoară, în cadrul Operațiunii Comune "EPN Poseidon Sea ", misiuni de patrulare, cercetare, căutare și salvare la frontierele maritime externe ale Uniunii Europene, în Marea Egee, alături de celelalte state membre UE participante la misiune. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău