Peste 450 de companii vor participa la cea de-a XXI-a ediție a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova”

  • 27 Noiembrie 2023 13:35
Peste 450 de companii vor participa la cea de-a XXI-a ediție a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova”

Peste 450 de companii urmează să participe la cea de-a XXI-a ediție a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova” care se va desfășura în perioada 31 ianuarie – 4 februarie 2024, la Centrul Expozițional „Moldexpo” din Chișinău. La conferința de lansare a evenimentului, care a avut loc astăzi, 27 noiembrie, reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie au îndemnat antreprenorii să participe la expoziția națională de promovare a fabricării produselor autohtone la care sunt așteptați peste 60 de mii de vizitatori, transmite Radio Chișinău.

Companiile interesate, pot depune solicitări de participare la expoziție până pe 15 ianuarie 2024, la Camera de Comerț și Industriei a Rep. Moldova. Președintele Camerei, Sergiu Harea, a declarat la conferința de lansare a expoziției „Fabricat în Moldova” că se așteaptă ca la actuala ediție numărul de vizitatori să depășească 60 de mii.

Potrivit acestuia, expoziția din 2024 va fi reprezentată de un nou logo - harta Rep. Moldova, înconjurată de un cerc, ce semnifică unitatea și mobilitatea antreprenorilor, autorităților și consumatorilor, pentru a dezvolta economia națională.    

„Cert este că rămânem cu sloganul cel consacrat care determină și caracterizează producătorii autohtoni și anume: «Acasă! Autentic! Autohton! ». Expoziția Fabricat în Moldova, are trei componente de bază, acestea țin de expoziția propriu zisă, programul de afacere, dar și programul cultural. În cadrul expoziției Fabricat în Moldova 2024, ne propunem să avem 3 mii de metri pătrați suprafață expozițională, să avem peste 450 de companii participante, iar așteptările noastre în vizitatori să fie de peste 60 de mii de vizitatori. Vom avea delegații din mai multe țări cu care deja lucrăm, cum ar fi România, Franța, Italia, Polonia, Spania și China. Anul trecut am avut doar 2 pavilioane și au participat 350 de companii și s-au semnat 65 de contracte de colaborare între participanți la expoziție, dar și între companiile interesate”,
a declarat Sergiu Harea.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Șerban, prezent la eveniment, a evidențiat importanța cooperării între producători și a subliniat că pentru aceștia expoziția „Fabricat în Moldova" reprezintă o oportunitate.

„Ministerul Agriculturii întotdeauna a fost partener la astfel de evenimente și va fi în continuare. Noi ne dăm seama că noi producem gustos, calitativ și mult, dar pe de altă parte înțelegem că asta nu este suficient. Suficient va fi atunci când noi vom putea să ne promovăm, să ne planificăm tot ceea ce noi dorim să producem și să avem capacitate pentru acest lucru. Pe partea de politici noi vom continua să subvenționăm producătorii agricoli ca ei să-și poată diversifica gama de producție. Noi avem rezultate de-a lungul timpului și trebuie să conștientizăm că Rep. Moldova la nivel regional are un cuvânt de spus pe partea de produse, pe partea de agenți economici și pe partea de Mediul Asociativ”, a declarat Vasile Șerban.

Expoziția „Fabricat în Moldova" a fost lansată în 2002 sub patronajul Guvernului și are menirea să susțină și să promoveze producătorul autohton. Pe parcursul anilor, Camera de Comerț și Industrie a organizat această expoziție la care au participat peste 5.500 de companii autohtone.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău