Peste 40 de sesizări privind încălcările în ziua alegerilor au fost depuse la poliție. Au fost documentate șase cazuri de blocare a traseelor

  • 01 Noiembrie 2020 14:01
Peste 40 de sesizări privind încălcările în ziua alegerilor au fost depuse la poliție. Au fost documentate șase cazuri de blocare a traseelor

Peste 40 de sesizări privind încălcările în ziua alegerilor au fost depuse la poliție de către concurenții electorali sau de către reprezentanți ai acestora. Cele mai multe încălcări se referă la transportarea organizată a alegătorilor la secția de vot.

Într-un briefing, șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliție, Marin Maxian, a declarat că poliția a documentat șase cazuri de blocare a traselor: la Florești, Dubăsari, Bender, Rezina și Varnița.

De asemenea, polițiștii au depistat și 35 de unități de transport, care încercau să facă mai multe ture pe aceeași rută pentru a duce alegători în secțiile de vot.

În prima parte a zilei, în procesul electoral au fost și alte nereguli. Este vorba de cazuri de fotografiere a buletinelor de vot, corupere a alegătorilor, iar în unele secții au fost cetățeni în stare de ebrietate și chiar a avut loc și un caz de agresiune.

Poliția afirmă că mai multe sesizări erau scrise la indigo, cu aceleași fotografii, atribuite încălcărilor din diferite localități. Șeful adjunct al IGP, Marin Maxian.

„În toate aceste sesizări, în afară de faptul că sunt scrise la indigo, aceleași poze sunt făcute și anexate la sesizări, dar care practic reflectă localități diferite. Înțeleg că se face ca să fie cât mai masiv sesizate autoritățile în vederea examinării faptelor. Însă rog să atragem o atenție deosebită și la calitatea materialelor care se anexează. Sunt eforturi depuse, și rugăm foarte mult ca poliția să nu fie sustrasă pentru acțiuni care nu există și respectiv să nu reușim să acționăm în alte situații care necesită prezența noastră”, a spus Marin Maxian.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău