Peste 40 de proiecte, incluse într-un program de activități de reintegrare a țării

  • 15 Aprilie 2020 14:20
Peste 40 de proiecte, incluse într-un program de activități de reintegrare a țării

Peste 40 de proiecte de dezvoltare și modernizare se regăsesc într-un program de activități de reintegrare a țării, planificate pentru anul curent. Este vorba despre dezvoltarea și modernizarea tehnico-materială a instituțiilor educaționale, de întreținere a clădirilor și apeductelor, de iluminare în localitățile din Zona de Securitate. De asemenea, sunt planificate activități care contribuie la promovarea măsurilor de consolidare a încrederii între populația de pe ambele maluri ale Nistrului. Programul este propus pentru consultări publice, transmite IPN.

Programul prevede acordarea unui ajutor material unic, în sumă de o sută de mii lei, pentru dotarea liceelor teoretice din orașele Tiraspol, Bender, Grigoriopol, Dubăsari, Râbnița, Gimnaziului Internat din orașul Bender, gimnaziilor din satele Corjova și Roghi, raionul Dubăsari. Pentru transportarea elevilor de la Liceul teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Dubăsari urmează să fie procurat un autobuz.


Este planificată reparația sau dotarea edificiilor administrative, instituțiilor de cultură, sport și medico-sanitare. Urmează să fie extinse rețelele de iluminat stradal în satul Varnița, raionul Anenii Noi, precum și în satul Hârbovăț, raionul Anenii Noi. Va fi reparat sistemul de iluminat stradal în satul Ursoaia, raionul Căușeni.

Potrivit proiectului, valoarea totală a proiectelor selectate se încadrează în suma de 15 milioane de lei, alocată în acest scop din bugetul de stat pentru anul 2020.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău