Peste 40 de medici și asistenți vin în R.Moldova, pentru a ajuta spitalele în criza coronavirusului / România trimite la Chișinău medicamente și 550.000 de măști și combinezoane

  • 30 Aprilie 2020 09:54
Peste 40 de medici și asistenți vin în R.Moldova, pentru a ajuta spitalele în criza coronavirusului / România trimite la Chișinău medicamente și 550.000 de măști și combinezoane

O echipă formată din 42 de medici și asistenți medicali vin joi în Republica Moldova, unde timp de 15 zile vor lucra alături de cadrele medicale de acolo care luptă cu pandemia de coronavirus. De asemenea, România trimite la Chișinău 500.000 de măști, 50.000 de combinezoane și medicamente, scrie hotnews.ro

Echipa de medici și asistenți români pleacă de la Iași. Premierul Ludovic Orban - aflat acolo împreună cu miniștrii Apărării, Nicolae Ciucă, Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, și cu secretarul de stat în MAI Raed Arafat - a spus că România va trimite în Republica Moldova 500.000 de măști, 50.000 de combinezoane și medicamente pentru pacienții cu COVID-19. De altfel, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, pleacă într-o vizită la Chișinău.

 

Cei 42 de medici și asistenți vor pleca în localitățile Chișinău, Cahul și Bălți, conform Departamentului pentru Situații de Urgență.
 
Echipa de medici și asistenți medicali cu specializări în anestezie și terapie intesivă, pneumologie, medicină de urgență și medicină internă va fi implicată în tratarea pacienților diagnosticați cu Covid-19, precum și în instruirea personalului medical din spitalele din Bălți, Chișinău și Cahul pentru 15 zile.
 
Echipamentele de protecție pentru echipa medicală vor fi asigurate de IGSU pe întreaga durată a misiunii. Este vorba despre combinezoane, măști, mănuși și viziere. Totodată, legătura cu autoritățile responsabile din Republica Moldova si asigurarea logistică vor fi realizate doi ofițeri ai IGSU.
 
De asemenea, Ministerul Apărării contribuie cu 10 sisteme de izolare și transport al personalului contaminat cu agenți biologici, echipamente care vor fi donate Republicii Moldova, la finalul misiunii.


Până miercuri, în Republica Moldova au fost confirmate 3.771 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, cu 1.114 pacienți vindecați. Bilanțul deceselor ajunsese la 111.

Sursa:hotnews.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău