Peste 40 de grădinițe din capitală își vor suspenda parțial activitatea pe perioada de vară

  • 23 Mai 2022 15:55
Peste 40 de grădinițe din capitală își vor suspenda parțial activitatea pe perioada de vară

Peste 40 de grădinițe din capitală și din suburbii își vor suspenda parțial activitatea pe perioada de vară, în legătură cu desfășurarea lucrărilor de reparație sau din cauza lipsei de personal calificat în blocurile alimentare. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, în ședința operativă a serviciilor municipale, relatează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, pe perioada sistării activității, copiii care frecventează instituțiile respective vor fi transferați în grădinițele din apropiere, la solicitarea părinților.

„Începând cu luna iunie, din cele 140 de instituții de educație timpurie din municipiu, s-a solicitat suspendarea temporară a activității în 41 de grădinițe, inclusiv cinci din suburbii. În această perioadă, vor fi efectuate lucrări de reparații curente sau capitale”, a spus Pavaloi.

Conform Primăriei capitalei, pentru efectuarea lucrărilor de reparație, în acest an, municipalitatea a alocat 30 mln de lei (1,5 mln de euro).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău