Peste 38 de mii de companii au primit asistență în cadrul inițiativei EU4Business

  • 11 Septembrie 2021 12:36
Peste 38 de mii de companii au primit asistență în cadrul inițiativei EU4Business

Peste 38 de mii de companii din Moldova au primit, pe parcursul anilor 2019-2020, asistență în cadrul inițiativei EU4Business. Dintre aceștia, 553 de antreprenori au primit împrumuturi cu o valoare totală de 101,16 milioane de euro în cadrul programelor UE de sprijinire a întreprinderilor mici și mijlocii. Au fost oferite 37 364 de consultații, transmite IPN.

Delegația UE în Republica Moldova precizează că, doar în 2020, datorită sprijinului UE, 11 418 persoane au obținut locuri de muncă. De exemplu, Gheorghe Avornik, fondatorul liceului Litterarum, a primit un credit, care însuma și elemente de grant, de la linia de creditare EU4Business-BERD prin intermediul Victoriabank. Creditul a acoperit 15% din suma finanțării. Această oportunitate financiară i-a permis să renoveze clădirea școlii, să demoleze vechiul acoperiș și să ridice un alt nivel. Toate ferestrele au fost înlocuite, iar infrastructura energetică renovată.

Și Denis Korablev, care are o afacere cu bagaje ecologice, a beneficiat de un grant în cadrul liniei de credit EU4Business-BERD pentru achiziționarea unei linii de producție automate. Acest lucru l-a ajutat să-și diversifice produsele și, în toiul pandemiei, a început să exporte măști și halate medicale în alte țări, inclusiv Italia și Franța.

Programul Eu4Business oferă suport și încurajează antreprenorii mici și mijlocii să-și îmbunătățească calitatea produselor și să-și modernizeze serviciile.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău