Peste 3.500 de soldați ucraineni sunt ținuți prizonieri în Federația Rusă

  • 17 Noiembrie 2023 19:47
Peste 3.500 de soldați ucraineni sunt ținuți prizonieri în Federația Rusă

Peste 3.500 de soldați ucraineni care au fost capturați de trupele ruse sunt în prezent prizonieri de război, a anunțat vineri Ministerul ucrainean al Reintegrării, relatează Agerpres.

În total, peste 4.300 de ucraineni au fost confirmați ca fiind prizonieri de război în Rusia, printre aceștia numărându-se și mai mult de 760 de civili. Rudele lor primesc sprijin financiar din partea statului ucrainean.

De partea sa, Rusia afirmă că peste 500 de soldați ruși sunt prizonieri de război în Ucraina.

Autoritățile de la Kiev au creat o închisoare pentru prizonierii de război ruși, o a doua închisoare de acest fel fiind în curs de pregătire în partea de vest a Ucrainei. Cele două închisori au împreună o capacitate de aproximativ 900 de persoane.

Potrivit comisarului ucrainean pentru drepturile omului, Dmitro Lubinez, circa 2.600 de soldați ucraineni și civili luați de Rusia prizonieri de război au fost predați Kievului în schimburile de prizonieri efectuate între Rusia și Ucraina de la începutul războiului declanșat prin invazia rusă din februarie anul trecut. Nu este însă cunoscut numărul prizonierilor ruși pe care Moscova i-a primit în aceste schimburi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău