Peste 3.500 de polițiști vor monitoriza ordinea publică pe traseele naționale, în preajma localurilor de agrement, în piețe și în toate zonele cu aglomerație

  • 06 Ianuarie 2021 15:04
Peste 3.500 de polițiști vor monitoriza ordinea publică pe traseele naționale, în preajma localurilor de agrement, în piețe și în toate zonele cu aglomerație

Începând cu seara de 6 ianuarie, până pe 10 ianuarie, la supravegherea circulației rutiere și menținerea ordinii publice vor fi implicați peste 3500 de polițiști. Aceștia vor monitoriza situația pe traseele naționale, în preajma localurilor de agrement, în piețe și în toate zonele cu aglomerație, transmite IPN.

La un briefing de presă, Daniel Mazepa, șef al Secției prevenire delicvență, INSP, a atenționat populația să nu-și lase locuințele fără supraveghere. Dacă pleacă de acasă, să apeleze la oameni de încrede. Recomandările sunt adresate în special locuitorilor din orașe. „Aveți grijă cui lăsați domiciliul, tot timpul să fie o lumină aprinsă, o persoană de contact. Dacă e posibil, cineva să rămână la domiciliu, să supravegheze, un vecin responsabil, o persoană care să verifice de câteva ori pe zi ce se întâmplă cu casa dumneavoastră”, a îndemnat Daniel Mazepa.

Responsabilul de la poliție s-a adresat părinților: să supravegheze copiii. Dacă îi lasă să meargă la colindat, să cunoască cine îi însoțește, cu cine interacționează și în ce case merg.

Legat de produsele pirotehnice, Daniel Mazepa a atenționat că acestea vor fi procurate numai din unități autorizate și vor fi lansate exclusiv de adulți. Posesorii de arme au fost atenționați să nu le folosească pentru salve. Este o practică ilegală, care se pedepsește cu retragerea dreptului de portarmă și chiar detenție.

În legătură cu localurile de agrement, acestea în continuare se vor închide la 22.00. Sunt pasibile de răspundere atât persoanele fizice, cât și cele juridice care încalcă această regulă.

În perioada 25 decembrie-3 ianuarie, la supravegherea circulației rutiere și menținerea ordinii publice au fost implicați peste 2500 de polițiști. În cele 10 zile au fost înregistrate patru omoruri și două tentative de omor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău