Peste 30 de alerte cu bombă false, de la începutul anului

  • 13 Ianuarie 2022 13:28
Peste 30 de alerte cu bombă false, de la începutul anului

De la începutul anului curent, oamenii legii au documentat peste 30 de alerte cu bombă, care s-au dovedit a fi false. În 17 cazuri făptașii au fost identificați, iar unii dintre ei au fost deja trași la răspundere. Informațiile au fost prezentate de către Inspectoratul General al Poliției într-o conferință de presă, transmite IPN.

Șeful IGP, Iurie Podarilov, a declarat că în ultimul caz, când a fost anunțată alerta cu bombă de la un centru comercial din capitală, a fost inițiat un proces penal. Se întreprind acțiuni de investigație pentru a identifica autorul.

Potrivit responsabilului, fiecare caz de intervenție presupune cheltuieli de bani publici, iar acestea cresc odată cu suprafața sediului pretins a fi minat. Cheltuielile sunt mai mari dacă vine vorba despre mai multe adrese, așa cum a fost atunci când s-a anunțat că sunt minate toate centrele comerciale și toate gările.

Pentru comunicarea mincinoasă cu bună știință despre actul de terorism, legislația prevede amendă de până la 42 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la doi ani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău