Peste 280.000 de oameni au fugit din Ucraina în Polona, Ungaria, Moldova și Slovacia

  • 27 Februarie 2022 13:45
Peste 280.000 de oameni au fugit din Ucraina în Polona, Ungaria, Moldova și Slovacia

Mii de oameni continuă să fugă din Ucraina pentru a găsi adăpost în țări situate mai în vest, în special în Polonia, scrie Rador.

Peste 70 de mii de cetățeni ucraineni au intrat pe teritoriul Republicii Moldova începând cu 24 februarie, când a început intervenția militară a Rusiei, a anunțat astăzi Inspectoratul General pentru Situații de Urgență de la Chișinău. Între timp, mai multe state membre ale Uniunii Europene și-au exprimat disponibilitatea de a ajuta financiar și material Republica Moldova să gestioneze fluxul de refugiați.

Potrivit autorităților de la Chișinău, aproximativ 30 de mii de cetățeni ucraineni se mai aflau astăzi pe teritoriul Republicii Moldova. Aceștia au fost cazați în spații special amenajate, la rude și prieteni sau la cetățeni moldoveni care și-au exprimat disponibilitatea de a-i găzdui. Peste 18.000 au părăsit teritoriul Republicii Moldova prin punctele de trecere a frontierei spre România. Peste 470 de persoane au depus cereri de azil.

Oamenii așteaptă ore întregi la cozile formate la punctele de frontieră. ONU a anunțat că un număr de cel puțin 280.000 de oameni au plecat din Ucraina în Polonia, Moldova, Ungaria și Slovacia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău