Peste 250 de incendii ard pe teritoriul Rusiei

  • 07 August 2021 15:40
Peste 250 de incendii ard pe teritoriul Rusiei

Peste 250 de incendii ardeau sâmbătă pe teritoriul Rusiei, distrugând mai mult de 3 milioane de hectare de teren, au raportat autoritățile din această țară, potrivit DPA.

Operațiunile de stingere a incendiilor erau în curs de desfășurare în 180 de zone afectate, acoperind o suprafață de circa 1,3 milioane de hectare, a precizat Autoritatea pentru protecția pădurilor Avialesoochrana.

Incendiile sunt deosebit de violente în Republica Saha, sau Iacuția, din nord-estul Rusiei, unde a fost declarată starea de urgență.

În total, a fost solicitată starea de urgență în opt regiuni.

În Iacuția, flăcările se îndreaptă spre zona Sangar și spațiile sale de stocare a petrolului, a raportat Interfax, citând apărarea civilă.

Circa 400 de sate din regiunea siberiană Krasnoiarsk au fost învăluite de fum, a indicat agenția de presă Tass. Potrivit Avialesoochrana, în total, peste 6.700 de persoane au fost evacuate pentru a aduce incendiile sub control.

Rusia se luptă cu cele mai grave incendii de un secol. Circa 14,3 de milioane de hectare au fost mistuite de flăcări în țară de la începutul anului, conform organizației de mediu Greenpeace.

Recordul anterior fusese stabilit în 2012, când 16 milioane de hectare au fost devastate de incendii.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău