Peste 250 de deținuți evadați luni dintr-o închisoare din Indonezia sunt încă dați în urmărire

  • 21 August 2019 12:02
Peste 250 de deținuți evadați luni dintr-o închisoare din Indonezia sunt încă dați în urmărire

Autoritățile indoneziene au dat în urmărire peste 250 de deținuți care au evadat dintr-o închisoare din provincia West Papua. Evadarea s-a produs luni când străzile din mai multe orașe au fost inundate de protestatari care au blocat șosele și au incendiat clădiri, inclusiv închisoarea respectivă, scrie Rador.

Frământările sociale au fost declanșate de arestarea unor studenți papuași din orașul Surabaya pe motiv că ar fi dat dovadă de lipsă de respect față de drapelul indonezian. Autoritățile au suplimentat efectivele polițienești trimise în provincia West Papua înaintea unor noi proteste. Mii de papuași au ieșit luni pe străzi din mai multe orașe precum Sorong, Manokwari și Jayapura.

Închisoarea din care deținuții au evadat se află în Sorong și a fost incendiată, iar deținuții au fost atacați cu pietre, a precizat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Interne, Marlien Lande. "258 de deținuți au evadat și doar cinci dintre ei s-au întors în cursul acestei dimineți", a precizat Marlien Lande, adăugând că mai mulți gardieni și membri ai personalului centrului de detenție au suferit răni în timp ce încercau să-i împiedice pe deținuți să fugă. 

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău