Peste 2.300 de persoane au achitat electronic prima de asigurare în sumă fixă, în prima jumătate a lunii aprilie (bizlaw.md )

  • 20 Aprilie 2020 14:00
Peste 2.300 de persoane au achitat electronic prima de asigurare în sumă fixă, în prima jumătate a lunii aprilie (bizlaw.md )

Peste 2.300 de persoane au achitat, în perioada 1-16 aprilie, prima de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă prin Serviciul guvernamental de plăți electronice MPay. Potrivit autorităților, această cifră este de șapte ori mai mare față de perioada similară a anului 2019. Totodată, unele persoane au achitat prima de asigurare prin transfer bancar, iar procesarea acestor plăți durează până la trei zile, scrie bizlaw.md

În prezent, Compania Națională de Asigurări în Medicină spune că procesează declarațiile pe propria răspundere privind obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă pentru anul 2020 de către cetățenii care se întorc în țară atât pe cale terestră, cât și aeriană. Procesarea este efectuată în mod manual. Ulterior, datele se verifică în Sistemul informațional automatizat ”Asigurarea Obligatorie de Asistență Medicală” pentru a depista persoanele care nu și-au onorat obligația de a achita prima de asigurare obligatorie de asistență medicală.

Cetățenii care nu și-au onorat obligația de a achita prima de asigurare obligatorie de asistență medicală vor primi o notificare de la CNAM pentru a efectua achitarea. Ulterior, în cazul în care aceștia nu vor achita prima de asigurare, va putea fi dispusă încasarea silită a primelor și, după caz, a penalităților aferente, în procedura judiciară.

Mai multe detalii pe bizlaw.md 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău