Peste 20.000 de oameni pot fi afectați după ce o companie uriașă a intrat în FALIMENT. Cum s-a ajuns în această situație

  • 22 Mai 2019 19:40
Peste 20.000 de oameni pot fi afectați după ce o companie uriașă a intrat în FALIMENT. Cum s-a ajuns în această situație

Compania British Steel a fost plasată în lichidare judiciară, punând în pericol 5.000 de locuri de muncă și amenințând alte 20.000 din cadrul lanțului de aprovizionare, informează BBC, scrie Mediafax.ro

Măsura vine în urma neînțelegerilor apărute în discuțiile de salvare dintre guvernul britanic și proprietarul companiei, Greybull.

Compania a cerut inițial guvernului britanic un împrumut ce se ridica la suma de 75 de milioane de lire, reducându-și ulterior solicitarea la 30 de milioane de lire, după ce Greybull a fost de acord să aloce o sumă mai mare, potrivit unei surse apropiate negocierilor.

Aceleași surse au declarat că guvernul britanic a fost reticent în a aloca o sumă mai mare deoarece fondurile ar putea ajunge la Greybull, în cazul eșuării afacerii.

British Steel are aproximativ 5.000 de angajați, dintre care mai mult de 3.000 în Anglia, iar restul în Franța, Țările de Jos și diferite birouri de vânzări din întreaga lume.

Firma de capital privat Greybull Capital a achiziționat compania în timpul accentuării crizei oțelului din 2016. Intitulată la vremea respectivă Tata Steel Europe, compania a trecut printr-un proces de rebranding, devenind British Steel și înregistrând din nou profit. Problemele sale recente au fost legate de o scădere a comenzilor clienților europeni, din cauza incertitudinii privind Brexit.

„Forța de muncă, sindicatele și echipa de management au lucrat împreună pentru a consolida afacerea. Cu toate acestea, loviturile suplimentare cauzate de problemele legate de Brexit s-au dovedit a fi insurmontabile”, a susținut Greybull.

Unul dintre cei mai mari clienți ai British Steel este Network Rail, companie ale cărei șine sunt livrate de către filiala British Steel din Scunthorpe. Într-o declarație, operatorul de infrastructură feroviară a declarat că a lucrat îndeaproape cu British Steel și guvernul pe parcursul „multor săptămâni”. „Am facut tot ce puteam pentru a ușura dificultățile financiare ale companiei. Am îmbunatatit registrul de comenzi, prin creșterea volumului producției feroviare, comenzi în avans și angajarea într-un program pe termen lung, precum și prin plata imediată pentru a diminua presiunea asupra fluxului de numerar”, se regăsește în declarația Network Rail.

Sursa:Mediafax.ro 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău