Peste 200 de sportivi și sportive au participat la Campionatul Republicii Moldova la înot

  • 22 Martie 2023 10:25
Peste 200 de sportivi și sportive au participat la Campionatul Republicii Moldova la înot

Ediția din anul curent a Campionatului Republicii Moldova la înot a întrunit circa 234 de sportivi și sportive din Chișinău, Tiraspol, Bălți și Râbnița. Competiția s-a desfășurat la bazinul olimpic de 50 m din or. Tiraspol și a avut drept scop selectarea sportivilor pentru participare la Campionatul European și Mondial din anul 2023, transmite MEC.

Înotul în ștafetă a fost dominat de sportivi de la 11 școli de înot și Școala Sportivă Specializată de Înot a MEC. Cea mai bună sportivă a Campionatului a fost Natalya Zaitseva din Tiraspol, antrenori  Denis Glukhovchenko și Evgheni Carabețchi. La bărbați cel mai bun sportiv a fost Maestrul Sportului din Chișinău Tudor Vartik, antrenori Valentina Semirunchik, Evgheni Carabețchi. 

„Ministerul Educației și Cercetării susține sportivii, încurajează modul de viață sănătos și practicarea sportului și, totodată, apreciază performanța în acest domeniu. Sportul contribuie la consolidarea societății, îndeamnă la coeziune, pace, incluziune.  Competiții precum Campionatul Republicii Moldova la Înot sunt un exemplu bun de urmat pentru generația tânără”, susține Sergiu Gurin, secretar de stat la Ministerul Educației și Cercetării. 

Organizarea acestei competiții a fost posibilă cu sprijinul financiar al Ministerului Educației și Cercetării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău